Föräldrar gillar Kastanjen!

Vi är väldigt glada och stolta över att Kastanjen återigen fått höga betyg i Uppsala kommuns föräldraenkät!

Här kan du läsa mer om vad våra föräldrar och barn tycker om Kastanjen.

En helt grym förskola på alla plan. Fantastisk personal, miljöerna inne och ute, strukturen på verksamheten, pedagogiken och allt spännande barnen får prova på. Det allra bästa, och i mitt perspektiv den viktigaste parametern för att jag ska känna mig trygg att lämna mitt barn, är de underbara pedagogerna och deras genuina intresse och engagemang i barnen och sitt arbete. Jag värdesätter högt det personliga och att alla känner mitt barn. Oavsett vem jag lämnar till på morgonen eller vem som är på plats när jag hämtar, all personal känner alla barn lika bra.

Att det är ett föräldrakooperativ gjorde mig till en start lite fundersam men när jag undersökte vad det innebar så såg jag det som en väldigt liten insats några få gånger om året och för det får vi tillbaka tusenfalt varje dag. Och det är det som räknas. En trygg vardag där min son utvecklas, är glad och dessutom har sin bästa kompis.

Jag har inte ångrat en sekund att jag bytte till denna förskola och rekommenderar den varmt.

Linda
Förälder

 

”Djupt imponerad av förskolan och tacksam över att mitt barn längtar dit. Jag kan med visshet lämna mitt barn och veta att hon har det bra, är trygg och får alla möjligheter att utvecklas i sin takt. Och utvecklingen går fort för trygga barn. All personal är väldigt engagerad, tillmötesgående och verkar vara handplockade för att passa in i gruppen. Rektorn är oerhört kompetent och lyhörd. Personalen trivs och barnen trivs ännu bättre. Jag rekommenderar verkligen förskolan. Du kommer aldrig ångra dig att du ger ditt barn det bästa i sina första år.”

Cilla Fischer
Förälder

 

Vår son började på Kastanjens Montessoriförskola i januari 2021 vid 14 månaders ålder. Förskolan är inte närmast från där vi bor men vi fastnade för de fina pedagogerna som alla arbetat där i många år (för oss ett kvitto på trivsel), storleken på de två klasserna och den montessoripedagogik som utövas och som vi sett utveckla vår son på bästa tänkbara sätt. Allt ifrån ett stort ordförråd (idag 1,5 gammal) till bra sovrutiner och lyckan i att få komma dit för att leka och lära. Vi säger det ofta att vi är så glada att vi hittat hit och rekommenderar de vi känner att också söka in.

Julia
Förälder

 

”En fantastisk förskola! Liten och personlig med otroligt engagerad och duktig personal. Här behandlas varje barn utifrån sina speciella behov på ett fint och omtänksamt sätt. Kan varmt rekommenderas!”

Anna Linde
Förälder

 

”Fantastisk personal och outstanding verksamhet! tvååringar som klär på sig själva, treåringar som helt utan hjälp från personal bakar äppelpaj till sig själva om de är sugna och fyra-femåringar som ligger på kunskapsnivåer motsvarande F-klass. Utan att överdriva – helt sanslöst! På Kastanjen görs barnen i ord och handling delansvariga för sin egen utveckling. Har/har haft två barn på förskolan och när det är dags om något år får vi förhoppningsvis in det yngsta.”

Andreas Kembler
Förälder

 

”Världens finaste förskola – i flera bemärkelser! Engagerad och proffsig personal, vacker miljö både inomhus och utomhus. Ett lugn jag inte sett på någon annan förskola. Personalen, pedagogiken och genomtänkta rutiner gör barnen trygga och glada. Bättre blir det inte!”

Sofia Ekman
Förälder

bästa förskolan i uppsala

Ansök om plats

Kastanjen finns med i Uppsala kommuns kösystem vilket betyder att du ansöker om en plats hos oss via kommunens hemsida. Klicka på länken för att komma till den digitala e-tjänsten eBarnUngdom.