Historisk återblick – Kastanjens Montessoriförskola

Det var en gång …
fyrtio föräldrar, som arbetade på Pharmacia, som ville starta ett dagis! Så börjar historien om Kastanjens Montessoriförskola.

De skrev en notis i Smådroppar, Pharmacias personaltidning. Året var 1987 och intresset var stort för att starta ett dagis till barn vars föräldrar arbetade på Pharmacia. Efter en tid av praktiskt arbete blev vi erbjudna att disponera Fyrislunds Gård. Förskolan fick namnet Kastanjen efter de vackra träden runt gården. Beslut togs att driva förskolan med Maria Montessoris pedagogik som grund.

29 februari 1988 började de första 16 barnen skolas in. Det har hänt mycket sedan förskolan startades. Vi kallar det inte dagis längre utan förskola, vi har fått en läroplan för förskolan, precis som skolan, och det är inte barnpassning utan utveckling av barn, allt enligt läroplanen genom Maria Montessoris pedagogik.

Ansök om plats

Kastanjen finns med i Uppsala kommuns kösystem vilket betyder att du ansöker om en plats hos oss via kommunens hemsida. Klicka på länken för att komma till den digitala e-tjänsten eBarnUngdom.