Avdelning Röd

På avdelning Röd finns 15 barn mellan ett och tre år. På avdelningen arbetar tre pedagoger.

DSC06586-12

En dag på Röd

07.30 Förskolan öppnar och barnen lämnas ute tillsammans med avdelning Blå.

09.00 Barnen går in i olika grupper och äter frukt. Barnen arbetar inomhus efter eget intresse och lite guidning av pedagogerna.

11.00 Lunch

12.00 Vila för de barn som behöver. De andra går ut tillsammans med barnen på avdelning Blå.

14.30 Om det är fint väder äter vi mellanmål ute, annars går vi in för att äta och går sedan ut igen.

17.30 Förskolan stänger.

Aktiviteter

Vi startar alltid ute och börjar sedan gå i små grupper för att arbeta inne från kl 09.00. Längden på utevistelsen beror på vädret och behovet hos barnen.

När vi kommer in i hallen klär barnen av sig efter egen förmåga och sätter på sig sina sandaler innan vi går in. Vi går på toaletten och tvättar händerna för att sedan äta lite frukt, ha en liten samling för att sedan börja arbeta med vad som lockar just för dagen.

När barnen börjar hos oss ger vi dem mycket tid att klä på och av sig, tvätta händer, gå på toaletten, ta på sandaler, dvs sådana övningar som lär dem att bli självständiga. Barnen blir trygga och får en tro på sig själva, ”kan själv” har vi väl alla hört vårt barn säga.

Avdelningen är uppdelad i flera rum, vilket gör att vi alltid kan arbeta i små grupper som skapar lugn och trygghet hos barnen.

Strax före elva är det dags att plocka undan för då är det dags för gemensam samling innan det är lunch. Efter lunchen sover barnen i vårt vilrum.

När barnen har vaknat vid kl 14.00 äter vi mellanmål, är det varmt ute så brukar vi packa en korg och äta ute på gården, men när kylan kommer så äter vi inomhus. Därefter leker vi fritt till dess att föräldrarna kommer och hämtar.

Under dagen läser vi mycket böcker, sjunger, ramsor, rörelse och arbetar med olika tema. Vi gör även experiment och bakar med barnen.

Ansök om plats

Kastanjen finns med i Uppsala kommuns kösystem vilket betyder att du ansöker om en plats hos oss via kommunens hemsida. Klicka på länken för att komma till den digitala e-tjänsten eBarnUngdom.